tisdag 9 december 2014

6 månader

Det är en stor sak när barnet når 6 månadersdagen. Man stannar upp och tänker tillbaka. Man tänker på förlossningen som skedde för 6 månader sen, hur intensiv och fin den var. När hon äntligen kom upp på mitt bröst och vi såg för första gången på vår fina lilla dotter. 

Man minns "bb-bubblan". Även om BB var allt annat än mysigt så är det så fantastiskt när man fått sitt barn, man kan inte sluta titta och älska det nya lilla livet. 

Att få hämta upp bilbarnstolen och för första gången spänna fast sitt lilla knyte. Man är livrädd för att ta ut barnet i trafiken och tänk, tänk om någon kör på oss från sidan !! 

Dyrbarlast-här kommer vi!! 

Känslan av -jaha, nu va vi fyra?! 

 
Sedan kommer en liten dimma av mycket besök, kalas, omställningen, mycket gråt, "visst ja....de va såhär jobbigt det va", mycket sömn, ömmande bröst, våta lakan, massa kräk, febrig storebror, oro, strandbesök, olidlig värme, närhetskrävande bebis, en pappa som jobbade alla kvällar i juli och halva aug, otröstligt skrik, försök till att få rutiner på allt, midsommar, Öland, Halmstad mm. 


Men vid tre månaders ålder fick vi rätt på de otröstlig skriket på kvällarna och utmaningen att få henne att somna vid 19 tiden hade just börjat! Upp och ner, ner och upp. Så gick det bra några veckor, men sen vände det .... 
Och fyra veckor av rent helvete började .. 
Hon somnade hyfsat enkelt på kvällarna men vaknade efter sådär 20 minuter och sen skrek hon tills 22-23. Detta pga hon troligtvis ville vara med oss och inte ligga och sova, samtidigt som hon va alldeles för trött för att vara vaken. Fy!! 


Så för två veckor sedan så var det dags att lägga Nova fast och bestämt vid 19-19.30. Nu är det natt vid den tiden och man kommer varken upp ur sängen eller ut ur rummet efter nattning. 
Detta ligger färskt i minnet för er som läst bloggen. 

Nu, sex månader gammal så känns det som man fått läget under kontroll. En nöjd och glad bebis på dagarna och en trött tjej vid 19. Det är ett lotteri varje kväll.. Lätt och lägga? Eller massa skrik? Sova hela kvällen till sådär 22 eller varför inte till 2,3 eller 4? Eller kanske täta uppvak flera gånger i timmen. 
Tyvärr är det sistnämnda i skrivande stund .......

Nåja! Idag hände något alldeles fantastiskt för lilla Nova! Hon krälade framåt för första gången. Och flera gånger dessutom! Så jäkla coolt men ändå ångest!! Nu är hon inte där man lägger henne och det första hon gjorde när hon hittade tekniken var att hasa sig fram till julgranen för att slå på en julklapp...! Kanske något som lockat henne länge?? 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar