söndag 30 november 2014

Tio dagar sedan..

Idag är det tio dagar sedan vi började med en ny rutin för Nova. 
2/10 kvällar har de tagit över 40 min att somna. Men oftast under 10 min. 

Efter bara dessa dagarna så är hon oftast trygg och harmonisk att natta. Självklart så protesterar hon oftast när hon hamnar på kudden i spjälsängen, men vilket barn gör inte det? Hon skriker och skjuter rygg och går upp i brygga. Ganska så snabbt inser hon att det inte lönar sig för sova bör man, annars dör man. Nej men typ. 
Hon har ju aldrig någonsin vunnit denna striden och kommer inte heller att göra det. 
Att tröstas vid nattning finns bara inte, att somna är inget farligt utan något man ska göra varje kväll. 
Ett par kvällar har hon till och med bara lagt sig på sidan och jag kan lämna rummet direkt så somnar hon lugnt och fint. 

Detta känns väldigt bra och tack vare att hon somnar själv (med oss vid sängen) så vaknar hon inte heller av att hon inte längre vaggas. Hon kan vakna av en dröm, hosta eller att hon tappat nappen fortfarande men det är ju i stort sätt omöjligt att undvika. 

Vi är så nöjda med våra kvällar och vår vuxentid! 
Vi passade på att avvänja neo vid en dålig vana också. 
Vi har sedan ETT ÅR TILLBAKA suttit på ovanvåningen när han lagt sig så att han kan se oss från sin säng när han ska somna. Något som funkat väldigt bra men vi har velat utnyttja vår stora soffa på nedervåningen också (speciellt på helgen). Så i onsdags provade vi att förklara för honom att vi sitter där nere och han ska somna där uppe.
Det har funkat fint hela helgen, han springer upp ibland och sådär men det är bara att gå upp i trappa så skyndar han sig snabbt tillbaka till sängen.. Haha! 

Dessa ungar 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar