torsdag 20 november 2014

Nytt kapitel !

Nu är Nova 5,5 månad och det är dags för lite förändringar. 

Fram tills för fyra veckor sedan så somnade Nova runt 19 och sov till allt mellan 22-01.. 
Men, för fyra veckor sedan så vaknade Nova ungefär 20-30 minuter efter att hon somnat för natten. Vi har provat allt, somna i tyst mörkt rum, vagga, inte vagga, vagn.. Ja allt. Vi hade fyra underbara kvällar i helgen när hon gick tillbaka till att sova 19-00 typ. 
Men, i måndags började hon om igen... 
Så nu fick vi nog och ringde Bvc. Dags att erbjuda lite gröt. 
Så ikväll fick hon första gången smaka gröt. 
Detta fick hon 17.00 och sedan amning vid 19.30. 


Och till det jobbiga; 
Nya kvällsrutiner. Nu ska hon somna i sin säng, utan att få komma upp. Vaknar hon efter 20 minuter så är det samma sak som gäller igen. 
Vi ska finnas bredvid hennes säng, lägga en hand på henne, tala om för henne att "det är natt och nu ska du sova". Så nu blir det mycket ilska och tårar från denna lilla tjejen, samtidigt så är det dags att lära sig. 
Det är tufft att bryta en vana, det är stressigt att höra dem arga och ledsna men eftersom Bvc rekommenderar detta så känns det helt rätt. 

I skrivande stund är klockan nu 19.45. Nova har precis börjar klaga i sängen. Lite arg är hon, varvar med att hon suger på nappen. 

Varsågoda och följ vår resa.... Detta är inte lätt. Men det är viktigt för att vi som familj alla ska må bra och få en fungerande vardag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar