lördag 24 maj 2014

24 dagar till BF

Då klev vi in i vecka 37 i onsdags. 24 dagar kvar till beräknad förlossning. 

Dags att sammanfatta graviditeten; 
Betydligt mer illamående i början än när jag väntade neo. Lite mer komplikationer med lite privata grejer ;) betydligt mer ont i kroppen också. Det var tufft att jobba, som tur är har jag mina studier istället. 
Kände mig höggravid från vecka 20? Eller 25? Man glömmer snabbt. 
Nu på slutet så kan jag knappt gå en långpromenad med Ebba utan att jag sen får jäkligt ont i ryggen mm. Att tömma diskmaskinen, borsta Neos tänder, plocka upp leksaker på golvet, laga mat mm är så påfrestande på kroppen. Undviker allt om Patrik är hemma. Tur att han tar det!! 

Nu är ju sommaren kommit till Sverige... Jag njuter på dagarna men kvällar och nätterna är rena döden. Iskalla duschar samt kalla, våta handdukar räddar mig så jag inte ska få panik av värmen. 
Höfterna är så ömma och onda på nätterna.. Trots kuddar mellan benen. Det är ett smärtsamt skede varje gång man ska vända sig i sängen eller gå på toaletten. Vaknar nog ca varje/varannan timme när det är dags att byta sida i sängen. 
Ja, det är väl det?! 

Förlossningsrädslan som bara växer och växer. Jag är så jäkla nervös för förlossnigen denna gången. Nu vet man hur ont det gör ju. Ååh det är så skrämmande. Jag har inte börjat hoppas på att hon ska komma vilken dag som helst, säkert pga nervositeten för förlossnigen. 
 Jag var ju typ först av alla våra vänner att få barn, så man hade inte hört så många historier om "dåliga förlossningar". Nu har ju många av våra vänner fått barn och var och varannan mamma blivit skadad under förlossningen samt alldeles för många bebisar i vårt umgänge som inte mått bra när de kommit ut. Båda delarna skrämmer mig lika mycket. 

Jag anser att jag hade en drömförlossning med neo. Allt gick ju väldigt fort men ändå bra.
Igångsättning pga klådan. Från första värken tog det 6 timmar sen låg han på mitt bröst. Nackdelen med min förlossning är ju att all den smärtan när man öppnar sig, har jag fått under bara några timmar. Annars är den smärtan och de värkarna utbredda över fler timmar och kanske inte lika smärtsamma. (Enligt barnmorskan)
Nåja, det är bara att ta det för vad det är när det sätter igång. Jag kan inte påverka någonting, specielt inte genom rädsla. 

Mina fina vänner hade ordnat en babyshower till mig. Åh, det va så fint och så perfekt och My ska ha ett stort tack som arangerat allt så bra. 
Så god mat, fantastisk tårta och bakelser samt jätte fina presenter. En dröm som kom i uppfyllelse att någon skulle göra något sådant för mig/oss.
 Jag fick en söt liten bok där man kunde gissa vilken dag hon tänkt komma samt vikt och längd. 

Mamma: 
Vikt: 3400gram
Längd: 48cm
Datum: 2014-06-20

Therese: 
Vikt: 3730gram
Längd: 52cm
Datum: 2014-06-21


Linda: 
Vikt: 3600gram 
Längd: 51cm
Datum: 2014-06-18


Jessica: 
Vikt: 3560gram
Längd: 50cm
Datum: 2014-06-20 

Sara:
Vikt: 3600gram 
Längd: 53cm
Datum: 2014-06-15 


Helena :
Vikt: 3200gram
Längd: 50cm
Datum: 2014-06-10


Jenny, Frida, Johanna & mariette: 
Vikt: 3520 gram 
Längd: 51 cm
Datum: 2014-06-21


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar